Kabinet Rumah

Keperluan kabinet untuk rumah bukan sahaja bergantung kepada fungsi atau penggunaan kabinet yang diinginkan, tetapi juga kesediaan dan reka bentuk ruang untuk kabinet dipasang.

Berikut adalah beberapa jenis kabinet yang boleh dipertimbangkan ketika ingin menambah seri ruang sedia ada.

Kabinet Dapur

Salah satu jenis kabinet yang paling popular diperlukan untuk rumah kediaman . Kabinet dapur datang dalam pelbagai komponen, seperti kabinet asas, kabinet dinding, kabinet pantri dan kabinet sudut.

Kabinet Pakaian

Direkabentuk untuk menyimpan pakaian, kasut dan barangan peribadi yang lain. Almari pakaian selalunya dibina dalam bilik tidur.

Kabinet Bilik Mandi

Kabinet khusus untuk bilik mandi yang boleh disatukan dengan kabinet solek, kabinet ubat atau kabinet penyimpanan barang mandian dan wangian.

Kabinet TV

Kabinet TV boleh direkabentuk mengikut kesesuaian fungsi dan rekabentuk TV agar lebih harmoni apabila diletakkan di ruang menonton.

Kabinet Buku

Kabinet buku atau rak buku adalah kabinet yang direka untuk menyimpan buku, tetap juga boleh mempamerkan barang hiasan dan menyediakan storan tambahan.

Apabila mahu memasang kabinet, penting untuk mengambil kira kualiti bahan, reka bentuk dan seni pemasangan. Pilihan warna kabinet yang tepat, dengan seni pemasangan dari tukang kabinet yang halus, serta kemasan yang rapi boleh menambah seri pada ruang rumah anda nanti.

Berbincanglah dengan pereka bentuk kabinet anda. Dan dapatkan kabinet yang bukan sahaja memenuhi objektif yang dikehendaki tetapi juga membuatkan anda rasa sentiasa seronok berada dalam rumah sendiri.

Antara koleksi kabinet dari Dexign Hub

Mahanom Mohammad – www.mahanom.com

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Your email address will not be published.